С два гола на Хари Кейн грохналият Байерн Мюнхен излезе от кризата и се докопа в края до 2:1 над РБ Лайпциг в двубой от 23-кръг на германската Бундеслига. 

Още в петата минута пред намиращите се в сериозна криза шампиони се откри първата чиста голова възможност на стадион „Алианц Арена“. Рафаел Герейро центрира отдясно към наказателното поле, където Хари Кейн стреля с глава. Вратарят на гостите Бласвич докосна кълбото с ръка, то се отби в гредата и след това стражът улови.

Последва изключително скучен период, в който и двата отбора не сътвориха нищо запомнящо се и на моменти дори се чуваха недоволни реакции от трибуните. „Биковете“ имаха три стрелби до първия половин час, но две от тях бяха блокирани, а третата – неточна.

До края на първата част Байерн сътвори две много добри акции, но първо Лерой Сане изпорти страхотен пас от дълбочина от Джамал Мусиала, а после задната ножица на Кейн се оказа точна, но много слаба като скорост.

В началото на второто полувреме РазенБалшпорт беше по-добрият отбор и на два пъти Мануел Нойер трябваше да се намесва – при ударите на Опенда и Симонс.

И точно тогава, напук на логиката след паузата Байерн откри резултата. Най-добрият на терена Мусиала чукна хитро за Кейн, който този път не сбърка с мощен диагонален удар с левачката. За английския ас това беше 26-о попадение през кампанията в Бундеслигата.

След час игра шут на Бенямин Шешко беше отразен от Нойер, но десетина минути по-късно късметът покри гостите. Шешко стреля, топката се отклони от крака на Леон Горецка и този път Нойер нямаше какво да стори.

Десет минути преди края на редовното време Кейн засече майсторски с глава, но топката профуча на педя над напречната греда.

В 91-ата минута  Байерн все пак се докопа до успеха. Ерик Максим Чупо-Мотинг  получи страхотен пас от Джошуа Кимих, овладя добре и чукна за Хари Кейн, който завърши с левия крак.

Така 11 кръга преди края на сезона Байерн събра 53 точки и изостава на 8 от лидера Байер Леверкузен. РБ Лайпциг е пети с 40 пункта.

 

Байерн Мюнхен - РБ Лайпциг 2:1

1:0 Хари Кейн – 56’

1:1 Бенямин Шешко – 70’

2:1 Хари Кейн - 91'