Отборът на Байер Леверкузен направи поредна крачка към шампионската титла в Германия, след като победи Майнц с 2:1 у дома в първи мач от 23-ия кръг на Бундеслигата. На "БайАрена" играчите на Шаби Алонсо не показаха най-доброто си лице, но успяха да стигнат до трите точки и да подобрят впечатляващ рекорд. Байер няма загуба вече в 33 поредни мача в Бундеслигата, с което подобриха постижението на Байерн Мюнхен от сезон 2019/20.

Срещата започна вихрено и още в третата минута централният халф на домакините Гранит Джака откри резултата със силен изстрел от далечно разстояние, при който вратарят на Майнц Робин Центнер не прецени добре полета на топката.

Гостите отговориха бързо и изравниха в осмата минута, когато Доминик Кор се разписа с глава. И двата тима имаха шансове да излязат напред, но това сториха домакините в 68-та минута, когато Роберт Андрих стреля отдалеч и Центнер изпусна топката във вратата си.

До края Майнц не успя да отговори на предизвикателството и записа 12-то поражение от началото на сезона. По този начин Леверкузен вече има 61 точки, 11 повече от втория Байерн, който е с мач по-малко. Майнц заема предпоследната позиция в класирането с актив от 15 точки.