Малките шансове на Байерн Мюнхен за титлата в Германия може да зависят от победа над Борусия Дортмунд в дербито на кръга в Бундеслигата в събота. Истинската заплаха обаче не е Борусия Дортмунд, пише агенция АП.

Тимът на Байер Леверкузен има 10 точки преднина на върха във временното класиране, а до края на сезона остават още само осем кръга, така че загуба на още точки от Байерн Мюнхен ще бъде фатално за опита на отбора да навакса изоставането си.

Под въпрос за домакинството срещу Борусия Дортмунд са нападателят Хари Кейн и вратарят Мануел Нойер заради контузии, които им попречиха да вземат участие в мачовете на националните си отбори в последните дни.

Кейн се включи само в части от тренировката на Байерн в сряда след като нарани глезена си при победата над Дармщад с 5:2 на 16 март, а Нойер има разкъсване на мускул на лявото бедро, получено на тренировка с държавния състав на Германия през миналата седмица. Вратарят е провел индивидуално занимание вчера, на 38-ия си рожден ден.

Дори двамата да не успеят да се възстановят за съботния сблъсък с Борусия Дортмунд, Байерн има необходимия арсенал, за да търси успешен развой на мача. Мюнхенският гранд е реализирал 27 гола в последните си седем срещи с този съерник и не е губил дербито от 2019 година в мач за Суперкупата на Германия.

Борусия за последно спечели двубой от Бундеслигата на стадион "Алианц Арена" през 2014 година, когато начело на двата тима бяха Пеп Гуардиола и Юрген Клоп, но отборът от Дортмунд също се нуждае от трите точки заради битката за място в топ 4, която дава право на участие в групите на Шампионската лига през следващия сезон.