Вратарят Мануел Нойер остава извън сметките за гостуването на Байерн Мюнхен срещу Хайденхайм в Бундеслигата в събота. Той е сред петимата отсъстващи за срещата, съобщи старши треньорът на баварците Томас Тухел.

38-годишният Нойер претърпя конузия преди повече от две седмици докато бе ангажиран с националния тим на Германия. Той пропусна победите в приятелските мачове срещу Франция и Нидерландия, както и загубата на клубния си отбор Байерн от Борусия Дортмунд с 0:2, която на практика сложи край на надеждите за защита на титлата в местното първенство.

Свен Улрайх ще застане на вратата на гранда от Мюнхен в събота, а за Нойер се очаква да се завърне на терена през следващата седмица, когато Байерн ще гостува на Арсенал в първи мач от четвъртфиналите в Шампионската лига.

Двубоя с Хайденхайм ще пропуснат още нападателите Кингсли Коман и Лерой Сане, полузащитникът Александър Павлович и защитникът Нусаир Мазрауи.

"При нито един от петимата не става дума за получаване на почивка преди мача ни във вторник. Те не са в състава, защото не са напълно готови, така че има въпросителна и за вторник. Дори няма да внимаваме за игровите минути", каза Тухел.

Старши треньорът на Байерн Мюнхен добави, че тимът му трябва да се реваншира за миналия уикенд при гостуването си на Хайденхайм, преди да започне да мисли за Арсенал.

„Имаме класически случай на Давид срещу Голиат пред страстните фенове на домакините, които ще ги подкрепят. След това ни предстои голям мач и ще се концентрираме върху него, но не можем да прескочим това, което ни чака в събота", коментира Томас Тухел.