Халфът Леон Горецка вярва, че Байерн Мюнхен може да спечели трофея в Шампионската лига по футбол и чака с нетърпение мачовете срещу Реал Мадрид, пише агенция ДПА. Двата отбора играха паметни полуфинали през 2012, но испанците доминираха в последните два сблъсъка през 2014 и 2018.

"Мисля си, че нещо се случи срещу Арсенал. Усещаше се и в съблекалнята, и далеч след края на мача. Това може да началото на нещо голямо", каза той, цитиран от агенция ДПА.

"Вярвам в нашите сили. Сезонът беше труден, а Шампионската лига остава единственият ни шанс за трофей. Ще се подготвим и ще имаме добър план за мача. Наистина го чакам с нетърпение, защото до момента не съм играл в двубой между Байерн и Реал. Какъв по-добър полуфинал в Шампионската лига можете да си представите от този?".

За Горецка сезонът не е труден само на клубно ниво. Той бе изваден от групата на националния отбор заради опасенията на селекционера Юлиан Нагелсман, че няма да приеме роля на резерва на Тони Кроос, който се завърна в Бундестима.

Горецка, който има 57 мача за Германия, каза за Кикер: "Мотивиран съм и искам да продължавам да показвам играта от последните мачове. Бих приел всяка роля, която Юлиан ми предложи. Заедно можем да постигнем много, убеден съм".

Снимка: БГНЕС