Германският футболен специалист Дитмар Хаман вярва, че Байерн Мюнхен трябва да се насочи към носителите на трофея от Шампионската лига Жозе Моуриньо или Зинедин Зидан в търсенето си на нов треньор, който да наследи настоящия наставник Томас Тухел, пише агенция ДПА.

Треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо, селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман и този на Австрия Ралф Рангник вече отказаха предложението да застанат начело на Байерн, а други споменавани имена като Роджър Шмид от Бенфика и Себастиан Хьонес от Щутгарт сами се изключиха от списъка.

Ръководството на Байерн Мюнхен винаги избира германско говорящ треньор от уволнението на Карло Анчелоти през 2017 година заради притеснения около комуникацията в отбора, но Хаман смята, че е време този план да бъде изоставане и да се търси най-добрата опция на разположение.

"Зидан ще използва английския. За мен няма такова него като добър или лош футбол, а само успешен и неуспешен футбол. А Зинедин Зидан е еквивалент на успешен футбол. Доказа го в Реал Мадрид", коментира Дитмар Хаман.

Златният медалист от Световното първенство по футбол с Франция от 1998 година спечели титлата в Шампионската лига три поредни пъти като треньор на Реал Мадрид.

Португалецът Моуриньо е носител на трофея от Шампионската лига с Порто и Интер и според Хаман би паснал добре в Байерн Мюнхен, въпреки уволненията си от Реал, Челси, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Рома при последните си пет ангажимента.

"Жозе Моуриньо ще играе малко по-дефанзивно, но аз познавам от Англия, където футболистите на Челси се бореха за него и повечето от тях все още са в контакт с него и днес. Той беше изключително успешен", обясни бившият футболист на Ливърпул Дитмар Хаман.

"Байерн вероятно би бил добър шанс и за него да бъде треньор в клубния футбол и да спечели отново Шампионската лига", завърши Хаман.