Крайният защитник на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих бе потвърден като участник в състава на националния отбор на Германия за Евро 2024. Новината съобщи актьорът Волфганг Баро, предаде ДПА. Баро направи съобщението по време на рекламна пауза в телевизионната сапунена опера "Добри времена, лоши времена", на която Кимих е голям фен.

29-годишният Кимих бе върнат от средата на терена в защита в Байерн и в националния отбор напоследък. Той има 84 мача за Германия, като това ще бъде петият му голям международен турнир.

Селекционерът Юлиан Нагелсман ще обяви пълния си състав утре, но от Германската футболна федерация започнаха да вадят част от имената от футболистите от неделя насам чрез традиционните и социалните медии.

Общо 12 футболисти вече бяха представени, като сред тях са вратарят Мануел Нойер, защитниците Нико Шлотербек, Йонатан Та, Максимилиан Мителщад и Робин Кох, халфовете Александър Павлович, Роберт Андрих, Паскал Грос и Крис Фурих, както и нападателите Лерой Сане, Никлас Фюлкруг и Кай Хаверц.