Футболистът на германския национален отбор по футбол Джошуа Кимих заяви, че критичните изказвания от негова страна към ръководството на Байерн (Мюнхен), съдържащи се в документален филм, не се отразяват на отношенията му с актуалното ръководно тяло.

Кимих, който в момента е на Европейското първенство, участва в документален филм, разпространен от телевизия ZDF, в който говори как "се е чувствал сам, разочарован и наранен по време на пандемията от коронавирус", когато не е искал да се ваксинира дълго време. Футболистът добави, че е очаквал подкрепа или поне разбираща комуникация, но не е получил нищо такова от хората на високите етажи на управлението.

"Думите ми са от преди две или три години", заяви Кимих след неделното равенство 1:1 с Швейцария в група А, оставило домакините на върха в потока. Също така 29-годишният футболист заяви, че в онзи момент "други хора са били начело“ на Байерн.

Баварският клуб претърпя няколко промени на ръководно ниво, а в този момент се случваше смяната на Карл-Хайнц Румениге с Оливер Кан като главен изпълнителен директор. Но в последствие Кан трябваше също да напусне миналата година и сега негов наследник е Ян-Кристиан Дреесен.

Кимих е в клуба от 2015-а година, а последното му удължаване на договора го оставя до 2025-а година. Имаше известни спекулации за неговото бъдеще, че може и да се стигне до неговата продажба, тъй като за момента не се коментира евентуалното му подновяване.

Но десният защитник не е притеснен от ситуацията и заявява, че е концентриран върху Евро 2024 и чак след края му очаква разговори. Но има своите приоритети. Байерн е моят първи избор. Но не зависи само от мене. Важно е клубът какво мисли, важно е какво клубът иска от мене и как вижда нашите отношения, обясни футболистът.