Ръководството на Барселона е готово да направи звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман №2 по заплати на стадион "Ноу Камп" след тартора в съблекалнята Лионел Меси, твърди Cadena SER.

Според медията "блаугранас" правят всичко по силите си, за да убедят френския национал да избере именно тях пред Манчестър Юнайтед, който също напира за подписа му.

Каталунците са готови на плащат на Гризман по 15 милиона евро на сезон. В момента той прибира около 6.5 милиона евро, но почти сигурно ще напусне Атлетико в края на кампанията, в търсене на ново предизвикателство.

Миналия месец английският "Индипендънт" обяви, че Барселона е постигнал споразумение с Атлетико да не активира клаузата за откупуване на французина през януари. В замяна мадридският клуб се е съгласил да продаде звездата си за същата сума, заложена в клаузата за откупуване, през лятото - 100 милиона евро.

В Испания се смята, че Барселона е първа опция за Гризман и поради тази причина той изнудва Манчестър Юнайтед за космическа заплата в размер на 22 милиона евро на година.