Барселона - Атлетико Мадрид, дерби на 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 17.15 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Вермаелен, Алба, Сержи Роберто, Дин
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Гомеш, Паулиньо, Коутиньо
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле, Алкасер
Извън групата: Йери Мина, Видал, Денис Суарес, Гомеш
Контузени: Семедо, Сампер


Групата на Атлетико Мадрид:
Вратари: Облак, Вернер
Защитници: Годин, Луиш, Вършалко, Лукас, Хуанфран, Хименес
Полузащитници: Коке, Габи, Партей, Саул, Кореа, Витоло, Олабе
Нападатели: Торес, Гризман, Коста, Гамейро
Контузен: Савич


Прогноза на Gol.bg:

Интригата в борбата за титлата в Ла Лига се завърна преди дни, когато каталунците завършиха само 1:1 при гостуването си на Лас Палмас след съдийската тесла на Матеу Лаос. Така разликата на върха се стопи само на пет точки и днес гостите ще имат възможността да се доближат плътно зад лидера при евентуална победа.

Асът на Атлетико Антоан Гризман е играчът под пара, нанизвайки цели седем попадения в последните два кръга. Спряганият за сигурно ново попълнение на "блаугранас" французинът увери, че ще продължава да дава максимума от себе си и че иска да накаже домакините.

"Дюшекчиите" се намират в серия от шест поредни победи с пет "сухи мрежи" в първенството и са вторият най-добър гост, като нямат загуба далеч от дома през 2018 година. В същото време момчетата на Ернесто Валверде вече наредиха три равенства в последните пет кръга, заради които профукаха солиден аванс от 11 точки на върха в таблицата.

Барселона спечели 22 от последните си 24 домакински мача в първенството, като само веднъж от цялата тази поредица отбеляза по-малко от два гола на мач. Лидерът се намира в чудесна серия срещу този противник, защото няма загуба срещу него в последните си 17 домакинства във всички турнири.

Атлетико няма победа над Барса за първенство от 14-и февруари 2010 година, като в последните 15 шампионатни срещи столичани постигнаха само четири ремита. Едно от тях обаче беше незабравимо, защото равенството 1:1 в последния мач на сезон 2013/14 тук донесе титлата на Диего Симеоне и неговите възпитаници.

Звездата на домакините Лионел Меси излиза срещу един от любимите си противници, срещу който има цели 22 попадения за първенство. Само срещу Севиля аржентинецът е вкарвал повече голове (23) в Ла Лига.

Симеоне е постигнал само два успеха от 22 мача във всички турнири срещу Барселона като треньор, но нито един от тях не е за първенство. Но пък треньорът на каталунците Ернесто Валверде няма нито една победа над колегата си до момента.

Последната победа на Атлетико в мач от Ла Лига на този стадион дойде през 2006 година. В следващите 11 шампионатни срещи тук домакините постигнаха осем победи и три равенства, при обща голова разлика 34:9. Лео Меси и Луис Суарес са машини за голове този сезон, а "бандата на Чоло" е достатъчен стимул за тях да демонстрират кой командва парада след съдийския грабеж на Канарските острови.


Резултат: Барселона - Атлетико Мадрид 3:1