Критиците на Лионел Меси в Аржентина трябва да замълчат завинаги след снощното унизително поражение с 1:6 от Испания, в което Лео не взе участие.

В защита на Бълхата се изказа дори нападателят на Атлетико Мадрид и испанския национален отбор Диего Коста, който призова гаучосите да се грижат за звездата си и да бъдат благодарни, че го имат в своите редици, вместо да го критикуват постоянно.

"В Аржентина обичат постоянно да критикуват Меси, но снощни ги видяхме какво представляват без него. Аржентина трябва да се грижи за Лео, там трябва да са благодарни, че той играе за тях. Ако Меси не беше в техния отбор, как изобщо щяха да се справят", попита риторично Коста.

В интернет се появи и снимка (под текста), на която Лео изглежда напълно безпомощен на трибуните при петия от шестте гола на Ла Фурия. 

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">  Messi after Spain&#39;s 5th goal. <a href="https://t.co/ufhfQe4ldL">pic.twitter.com/ufhfQe4ldL</a></p>&mdash; Barca Centre (@barcacentre) <a href="https://twitter.com/barcacentre/status/978750149722701836?ref_src=twsrc%5Etfw">27 март 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>