Мъките на Атлетико Мадрид като гост в първенството продължиха и тимът трябваше да разчита на автогол, за да стигне до 1:1 на терена на Жирона в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Това бе 5-о равенство далеч от дома за столичани. 

Дюшекчиите имаха големи проблеми за пореден път, макар и да удариха греда през първата част чрез Саул Нигес и изостанаха, след като Кристиан Стуани вкара от дузпа в добавеното време на първата част. 

Родри сбърка при изнасянето на топката, Стуани отне и бе съборен от Ян Облак. Първоначално реферът посочи свободен удар на границата на наказателното поле, но след консултация с видеоасистента си съдията промени отсъждането и посочи бялата точка, от която уругваеца вкара 11-ия си гол за сезона. 

След паузата столичани натиснаха, но трудно създаваха положения. Все пак в последните минути натискът се увеличи, но резервният вратар Горка Ирайсос, заменил  контузилия се Ясин Буну, спря с отличен рефлекс удар на Саул. 

Все пак в 83-ата минута Диего Коста получи дълго подаване, което овладя, а в опита си да му попречи и избие топката, защитникът Рамальо я прати в собствената си врата за 1:1. До края Ирайсос спря и Желсон Мартинш, за да запази равенството. 

Това бе 6-и пореден мач без загуба за Жирона, който с 21 точки е в първата половина на класирането. Атлетико пък остава с един успех от 7 визити до момента и има 25 точки.