Атлетико Мадрид ще получи солидните 183 милиона евро от продажбата на трима футболисти през това лято, изчисли вестник „Марка”. 

Снощи стана ясно, че Дюшекчиите ще се разделят със звездата си Антоан Гризман, който се очаква да премине в Барселона, като каталунците ще платят неустойката по контракта му от 120 милиона. 

Лука Ернандес отдавна се знае, че ще облече екипа на Байерн Мюнхен, който ще плати 80 милиона евро за подписа му, а португалският Спортинг ще даде 7,5 милиона за 50% от правата на Лусиано Вието. 

Получава се общо над 207 милиона, но бившият им на Гризман Реал Сосиедад ще получи 20% от продажбата на французина, което означава 24 милиона и така Атлетико ще прибере 183 милиона. 

Диего Годин и Хуанфран също напускат клуба, така че промените ще бъдат сериозни, но вестник „АС” отбелязва, че винаги в последните години след напускането на голяма звезда мадридчани са се справяли повече от добре. 

През 2007-а Фернандо Торес бе наследен от Серхио Агуеро, а в тима дойдоха още Форлан, Симао и Рейес. След напускането на Кун и Форлан, пристигна Радамел Фалкао, а след като колумбиецът си тръгна, на сцената излезе Диего Коста, а бе взет и Давид Вия. След това бе ред на Гризман, така че и сега феновете се надяват, че парите ще бъдат вложени в достатъчно успешни футболисти.