Френският вестник "Екип" разкри детайлите по договора на Антоан Гризман с Барселона.

Както е известно, снощи Атлетико Мадрид официално обяви, че се разделя със своята звезда, а каталунците са сочени за основен фаворит за подписа на Гризи.

Според изданието контрактът на световния шампион с Барса ще бъде за пет сезона, като Антоан ще получава чисто по 17 милиона евро на година. 

Припомняме, че французинът се беше разбрал с испанския шампион за личните си условия и миналото лято, но в последния момент реши да върже тенекия на "блаугранас" и остана в Мадрид. Този път ситуацията е коренно различна, защото раздялата с Атлетико беше оповестена официално.

Интересното е, че заплатата на Гризман на стадион "Ноу Камп" ще бъде по-ниска от тази, която той прибираше в Атлетико - 21 милиона евро. В новия си клуб обаче той ще получава повече приходи от спонсорски договори.

Друг любопитен момент е, че разговорите между Гризман и Барселона са запознали след отпадането на Атлетико Мадрид от Шампионската лига. "Дюшекчиите" биха Ювентус с 2:0 в първата среща, но бяха разбити с 3:0 в Торино.

Клаузата за откупуване на Гризман става 120 милиона евро от 1 юли и почти сигурно това ще бъде сумата, която Барса ще плати за футболиста. Има вариант Атлетико да смъкне цената, ако обаче получи като част от сделката играч на каталунците.