Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне похвали играчите си за борбеността и показания дух при равенството 2:2 срещу Ювентус в Шампионската лига.

Испанците изоставаха с 0:2, но успяха да стигнат до точката с два гола след статични положения в последните 20 минути.

"Нещо ни липсваше през първото полувреме, а след почивката Ювентус ни притисна с тези два гола. Хареса ми това, че нито за момент не се предадохме и се преборихме за равенството.

Стараехме се да се възползвахме от всяка възможност да нараним Юве. Хосе Мария Хименес беше близо, Витоло и Анхел Кореа - също. Точката е повече от заслужена.

Не разглеждам това равенство като добър или като лош резултат. Ювентус е много силен противник с изключително опитни играчи на средна възраст от 29 години срещу нашите 24. Опитът помага на това ниво и именно такива мачове ще ни помогнат да бъдем по-зрели в бъдеще. Най-важното е, че не загубихме желание. Борихме се до края и запазихме вярата във възможностите си.

Ювентус е винаги опасен, дори когато изглежда, че има проблеми. И днес имаха две ситуации и ни вкараха два гола. Те никога не свеждат глави в Шампионската лига, а с играчите, с които разполагат, могат да стигнат до края. Ще видим дали ще успеят, или не",