Бившият нападател на Атлетико Мадрид Диего Форлан смята, че воденият от Диего Симеоне отбор е скъсил дистанцията от първенеца Барселона и през този сезон ще бъде реален претендент за титлата.

"Дюшекчиите" направиха перфектен старт на кампанията и имат пълен актив след първите три кръга, докато каталунците разполагат само с четири пункта на сметката си.

"Ще видим колко големи са шансовете на Атлетико за титлата. Тимът има големи играчи, което важи за Барселона и Реал Мадрид. Атлетико взе наистина много добри футболисти. Жоао Феликс е голям талант, а Диего Коста има много голям опит", коментира Форлан.

"Атлетико се подсили с някои много добри млади футболисти. Отборът направи добра лятна подготовка и сега трябва да продължи да играе добре в шампионата. Изглеждат много добре. Тимът игра силно срещу силни съперници по време на контролите."

"Мачът с Реал Мадрид беше приятелски, но все пак е дерби. Никой не обича да губи с 3:7 и в контрола срещу голям противник. Атлетико ще се бори за титлата, защото разликата от Барса намалява. Освен това футболистите, които пренаписаха историята в Барса и Реал вече остаряват. И това може да бъде предимството на Атлетико", каза още уругваецът.