Полузащитникът на Атлетико Мадрид Маркос Йоренте се намира в отлична форма след подновяването на сезона в Ла Лига, а испанските медии разкриха и коя е тайната му за това: леглото му! 

Вестник „АС” съобщава, че футболистът спи в специално легло, изработено по поръчка и което се предлага само на елитни спортисти, като струва сериозните 35 000 евро, макар че сумата разбира се не е проблем за тях. 

То е изработено само от естествени материали и се твърди, че забавя процесите на стареене и на износване в тялото, като помага и за по-бързото възстановяване. Производителят твърди, че е използвал научни проувания и се е консултирал със серия специалисти, за да изработи този вид легло. 

„Резултатите показват, че почивката в това легло води до сериозно забавяне на стареенето на тялото и генерално подобрява здравето, като може да доведе и до удължаване на живота” твърди др. Моника Лафуенте, професор по генетика от университета в Мадрид. 

Твърди се, че все повече професионални спортисти се обръщат към новата технология, а Йоренте е един от първите футболисти, който вече се наслаждава на отлични резултати.