Атлетико (Мадрид) стигна само до 0:0 при гостуването си на закъсалия Хетафе, въпреки че игра 20 минути с човек повече в срещата от 27-ия кръг на испанското футболно първенство.

Възпитаниците на Диего Симеоне останаха само с две победи от последните си шест мача в Ла Лига, но запазиха първото място с 63 точки, с 6 повече от Реал Мадрид и със 7 аванс пред Барселона.

Хетафе остана на 15-ото място с 28 точки, като за последно не загуби от Атлетико на 7 април 2013 година, когато двубоят завърши също 0:0.

Домакините останаха с човек по-малко в 70-ата минута, когато Алан Ньом получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Ренан Лоди след разглеждане на ситуацията с ВАР.

Гостите не успяха да се възползват от числения си превес, въпреки че Жоао Феликс прати топката в мрежата след подаване на Маркос Йоренте, но попадението не беше зачетено, тъй като при центрирането топката беше напуснала игралното поле. Резервата Муса Дембеле също пропусна два добри шанса.

"Искахме да спечелим този мач и да запазим преднината си на върха, но не играхме добре през първото полувреме. Не успявахме да движим добре топката, да организираме контраатаките си, не бяхме достатъчно директни. След почивката подобрихме представянето си и имахме достатъчно ситуации да вкараме, но не се получи", коментира Симеоне.

"Преследвани сме от две чудовища, които искат да ни изместят от върха и е нормално да ни поставят под напрежение, защото сме лидери от доста време. Реал (Мадрид) печели мачовете си, Барселона е пълен с ентусиазъм, но ние мислим мач за мач", допълни той.

Хетафе не е вкарвал гол на Атлетико в последните 19 мача помежду им във всички състезания, откакто Симеоне пое "червено-белите" през 2012 година.