Атлетико (Мадрид) постигна трудна и драматична победа при гостуването на Елче с 1:0 с двубой от 34-ия кръг на испанската Ла Лига.

Луис Суарес вкара топката в мрежата в 16-та минута, но попадението му бе отменено от системата ВАР. Малко след това обаче нямаше нередност при гола на Маркос Йоренте, който се разписа след асистенция на Яник Караско. Възпитаниците на Диего Симеоне вървяха към ценни три точки в битката за титлата, когато трябваше да изтръпнат в продължението на срещата. Елче получи правото да изпълни дузпа, която обаче беше изпусната от Фидел Чавес.

Така, „дюшекчиите“ се реваншираха за поражението си от Атлетик Билбао в предишния кръг и вече водят с пет точки на преследвачите си Реал (Мадрид) и Барселона, които тепърва ще играят съответно срещу Осасуна и Валенсия. Елче остава в зоната на изпадащите заради по-лошите показатели в преките мачове с Валядолид, който е над чертата със същия актив от 30 точки.

В следващия кръг Атлетико гостува на Барселона в сблъсък, който ще даде още насока в битката за титлата, а Елче гостува на борещия се за Лига Европа Реал Сосиедад.