Жоао Феликс призна, че очаква да бъде аут до края на сезона, след като получи травма на подколянното сухожилия при успеха на неговия Атлетико Мадрид над Еспаньол в неделя.

„За съжаление, новините не са тези, които се надявах да чуя, и с дълбока тъга не виждам как ще съм способен да помогна на тима в остатъка от сезона. Сега мога да подкрепям Атлети от скамейката и да работя усилено върху възстановяването ми, за да се завърна по-силен“, написа нападателят, който бе принуден да напусне преждевременно терена на почивката на „Уанда Метрополитано“, в Инстаграм.

Отсъствието на Феликс е тежък удар по амбицииите на шампионите да финишират в топ 4 на Ла Лига и да се класират за Шампионска лига догодина. Тома Льомар също бе заменен принудително на почивката срещу Еспаньол, като „дюшекчиите“ потвърдиха, че той също има контузия на подколянното сухожилие. „Жоао Феликс и Тома Льомар са получили контузии на подколенните сухожилия в областта на левите бедра“, потвърдиха от клуба.

Атлетико е четвърти в първенството, с равен брой точки със Севиля и Барселона, и на три пункта пред петия в таблицата Бетис.

Снимка: БГНЕС