Напрежението на терена на двубоя между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити от реваншите в четвъртфиналите на Шампионската лига по футбол се пренесе и в тунела към съблекалните на стадион „Уанда Метрополитано“ в испанската столица.

Двубоят приключи при резултат 0:0, а Манчестър Сити се класира за полуфиналите благодарение на победата с 1:0 в първия мач в Англия.

Телевизионните камери, разположени в тунела към съблекалните на стадиона, показаха как някои от играчите на двата тима си разменят обиди и закани, което наложи намесата на испанската полиция.

Черногорецът Стефан Савич от Атлетико и англичанинът Джак Грийлиш, който не влезе в игра за Сити, продължиха словесната разправия, а малко след тях хърватинът от домакините Шиме Върсалко и друг англичанин Кайл Уокър също разменяха реплики. Върсалко, който бе сред резервите на домакините, хвърли предмет по посока на англичаните, опита се да ги наплюе и подобно на Уокър трудно бе удържан от свои съотборници.

„Тези, които бавеха времето в мача, бяха те, влизайки в абсурдни сблъсъци“, заяви защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорт.

„Знаехме какви са, защото те винаги правят едно и също. Винаги е грозно да се видят подобни сцени. Мисля, че беше по-лошо за тях, защото бяха в подем“, добави Лапорт са случилото се в добавеното време на срещата.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола също бе ядосан и отказа да отговаря на въпроси дали неговите играчи са пилеели оставащото време в срещата.

„Всички видяха какво се случи, аз нямам какво да кажа“, заяви Гуардиола.

Очаква се Европейската футболна централа (УЕФА) да разследва инцидентите след мача в Мадрид.