В навечерието на реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити, футболистът на английския клуб Джак Грийлиш говори за решението си да се присъедини към отбора и предизвикателството в евротунирите.

„Да премина в Сити беше ключов момент в кариерата ли. Бях прекарал почти целия си живот в Астън Вила, от 6 годишен бях в клуба. Да напусна Астън Вила беше много трудно решение, вече няколко пъти го казах, но в онзи момент почувствах, че това е правилното време“, заяви 26-годишният Грийлиш.

„Моментът беше перфектен за мен да продължа напред и да пробвам нещо ново, да изляза от комфортната си зона“, добави той, цитиран от БТА.

„Когато дойдох в Манчестър Сити, всичко беше различно. Но футболът е като въртележка, има възходи и спадове. Ако не постигнеш резултата, който искаш, се прибираш вкъщи съсипан. Уча се да се справям и в добрите, и в лошите времена“, коментира Джак Грийлиш.

„Винаги си спомням какво ми каза Джон Тери: „Почакай докато застанеш там и чуеш химна на Шампионска лига.“ Тогава не се замислих, но сега, когато ми се случва, се връщам към онзи момент и си казвам, че наистина е невероятно. Истинска мечта е, че имам възможност да играя, да асистирам и да бележа в Шампионската лига. Повечето момчета в отбора са печелили всичко, но мисля, че трофеят тази година е нещото, което всички искат. Би било страхотно, ако можем да спечелим всеки турнир, в който участваме, но всички гледаме към Шампионската лига“, сподели Грийлиш.

Манчестър Сити спечели първия двубой срещу Атлетико Мадрид с 1:0.