Два мача от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига ще се изиграят в сряда вечерта. От 22:00 часа Атлетико Мадрид посреща Манчестър Сити, а по същото време Ливърпул е домакин на Бенфика.

В Мадрид испанският клуб ще се опита да заличи пасива си от един гол от първия двубой на "Етихад", спечелен от "гражданите" с 1:0. Тъй като в евротурнирите вече не се зачита правилото за гол на чужд терен, то играчите на Пеп Гуардиола не могат да разчитат един гол на "Уанда Метрополитано" да им реши мача.

През миналия сезон Сити достигна финала в Шампионската лига, докато Атлети за последно е играл полуфинал в най-престижния европейски клубен турнир през 2017.

На "Анфийлд" Ливърпул ще има наглед лесната задача да опази преднината си от 3:1 от първия мач в Португалия. "Червените" не са достигали полуфиналите в Шампионската лига от сезон 2018/19, когато станаха шампиони на Европа за шести път в историята си.

От своя страна Бенфика не е бил сред четирите най-добрите тима на Стария континент от сезон 1989/90, когато губи във финала на надпреварата от Милан.