Атлетико Мадрид удари Борусия Дортмунд с 2:1 в първи четвъртфинален мач на Шампионската лига, игран на стадион „Уанда Метрополитано“.

„Дюшекчиите“ изиграха много солидно първо полувреме, в което взеха ранен аванс чрез Родриго де Пол. Световният шампион се възползва от безумна грешка в отбраната на Борусия при изнасянето на топката и вкара още в четвъртата минута.

В тактиката на Атлетико отсъстваше обичайният домакински натиск. Вместо това играта на испанците приличаше по-скоро на задушаващата хватка на едра змия, която постепенно задушава жертвата си. Германците изглеждаха безидейни и дори  жалки на моменти, без ясен план какво да правят в последната третина на терена.

Тъкмо беше измина половин час игра, когато идеята на Чоло Симеоне за нанасяне на постепенен удар по полузаспалия противник отново даде резултат. Този път Антоан Гризман чукна за оставения непокрит Лино и той намери опразнената врата.

Интересното е, че първият точен удар в мача за вестфалци дойде чак в края на първото полувреме, но тупалката извън пеналта на Ян Маатсен не затрудни особено заелия добра позиция вратар на домакините Ян Облак.

В началото на второто полувреме Борусия Дортмунд, който владееше топката в по-голямата част от първото полувреме, заложи на няколко точни, но анемични стрелби. В същото време и стражът на „жълто-черните“ Грегор Кобел трябваше да се намесва, като при втората ситуация спаси сигурен гол.

Точно когато не се виждаше как Борусия ще съживи интригата, това се случи от нищото десетина минути преди края на редовното време. Юлиан Бранд намери Себастиен Алер след лек рикошет и нападателят вкара в долния ляв ъгъл.

Резервата за домакините Анхел Кореа направи непростим пропуск отблизо и не след дълго резервата на Борусия Беноа-Гитенс беше много близо до изравняването, но нацели гредата

Куриозното е, че в 96-ата минута гредата беше нацелена и от Юлиан Брандт след удар с глава.

Реваншът е на 16 април на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в Дортмунд.

 

Атлетико Мадрид - Борусия Дортмунд 2:1

1:0 Родриго де Пол – 4’

2:0 Лино – 32’

2:1 Себастиен Алер – 81’