Денис Родман е влязъл в клиника за алкохолици, не за да се справи със зависимостта си към пиенето, а за да преоцени живота си и да се откъсне от действителността, обяви самият той.

Петкратният шампион на НБА изкара 3 седмици на подобно място в Ню Джърси след завръщането си от поредно посещение в Северна Корея, където дори организира баскетболен мач в чест на местния лидер.

„Исках да се откъснат от всички неща, които ми се случиха напоследък, защото те наистина бяха много. Просто желанието ми бе да се успокоя и обмисля всичко“ заяви Родман.

„Не съм алкохолик. Алкохолиците пият 7 дни в седмицата, а аз не. Когато пия не наранявам никого, не карам пиян. Тази рехабилитация не бе заради алкохола. Аз нямам нужда да пия. Просто исках да подредя нещата. Освен това хората, които са там не са лоши“ добави 52-годишният бившият баскетболист, който не съжалява за поведението си в Северна Корея, където изпя „Честит Рожден ден“ на държавния глава и отнесе много критики за това.

„Всички гледат какво правя, а всъщност единственото, което се случи, бе да отидем там и да изиграем един баскетболен мач. Коментарите бяха страшно негативни и явно идеята бе да се развали цялата идея, което не мисля, че трябва да стане“, изтъкна още Родман.