Звездата на Лос Анджелис Лейкърс Леброн Джеймс е най-великият баскетболист в историята. Това заяви старши треньорът на "езерняците" Франк Вогел след спечелената от тима 17-а титла в историята в НБА.

Тази нощ Лейкърс победи Маями със 106:93 точки в шестия мач от финала и спечели серията с 4:2 победи. 35-годишният Леброн Джеймс беше избран за най-полезен играч на финалната серия.

"Винаги съм вярвал в Леброн Джеймс. Той е най-великият играч, който баскетболната вселена е виждала някога. Тренирайки го, можете да видите целия му ум, израстването му, начина, по който той ръководи отбора. Да бъдеш негов треньор и да гледаш как той играе за отбор, който пропусна плейофите миналия сезон, но го води до успех, е невероятно изживяване", каза Вогел, цитиран от БНР.

"Той беше страхотен през целия сезон, водеше нашия отбор и не мога да намеря дори достатъчно добри думи за него", добави специалистът.

Джеймс стана шампион в НБА за четвърти път в кариерата си (два с Маями и по веднъж с Кливланс и Лейкърс), за четвърти път взима приза за най-полезен играч във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, спечелил тази награда с три различни отбора. Единствено Майкъл Джордан печели титлата MVP на финалната серия повече пъти от Джеймс - шест пъти.