Асоциацията на играчите в Националната баскетболна асоциация (НБА) предварително одобри 22 декември като начална дата за сезон 2020/2021 със съкратена програма от 72 мача.

Сезон 2019/2020 завърши едва през октомври след четиримесечно закъснение поради пандемията от коронавирус, като отборите играха в биозащитен балон в Орландо.

Обявяването на началната дата ще бъде утвърдена след официално гласуване на представителите на играчите, казаха от асоциацията.

"Предстои да бъдат договорени допълнителни подробности и NBPA е уверен, че страните ще постигнат съгласие по тези останали въпроси, свързани с предстоящия сезон", се казва в изявление на NBPA, цитирани от Стандарт.

Условията на настоящия колективен трудов договор, включително ограничението на заплатите, ще бъдат преразгледани през следващата седмица.
Тренировъчните лагери ще започнат в началото на декември.

Националната баскетболна асоциация (НБА) планира ограничен достъп на зрители до трибуните през следващия сезон. Лигата планира да допусне от 25 до 50% от феновете, като се вземе предвид спазването на социалната дистанция, носенето на маски и тестовете за коронавирус.