Мачовете от мъжките първенства на Българската федерация по баскетбол - Национална баскетболна лига и Българска баскетболна лига „А“ група, както и някои двубои от женската „А“ група, стават достъпни за скаутите на отборите от НБА, NCAA и десетки други големи лиги по цял свят, съобщиха от БФБ.

Тази изключителна възможност за развитие на младите български състезатели става факт, благодарение на разширеното партньорство на баскетболната централа с компанията SynergySports, която е специализирана във видео обмен и скаутски услуги в спорта. От края на миналата седмица изявите на талантливите български състезатели вече са в полезрението баскетболния световен елит.

„С тази инициатива се опитваме да дадем хоризонт на младите баскетболни таланти на България. Това е начинът техните качества да бъдат забелязани от големи клубове, които да ги привлекат в по-ранна възраст и да инвестират в развитието им. В момента в ББЛ „А“ група има отбори, които са съставени изцяло от талантливи юноши. Видеосъдържанието в системата на SynergySports е шансът те да получат професионална реализация на високо ниво в баскетбола“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.