Крис Пол поведе Финикс към равенство в серията срещу ЛА Лейкърс, след като Слънцата спечелиха със 100:92 като гости и стигнаха до 2-2. Сега те ще бъдат и домакини в следващия двубой. 

Гардът изглеждаше пълноценен, въпреки контузията в рамото, като се отчете с 18 точки и 9 асистенции, а другата неприятна новина за шампионите бе контузията на Антъни Дейвис, който не игра през второто полувреме. 

Езерняците поведоха с 36:25 в началото на втората четвърт, но Слънцата успяха още до края на периода да заличат изоставането си и дори да поведат с 54:50 на почивката. 

Антъни Дейвис получи мускулна контузия в слабините и не започна в третата четвърт, в която Финикс се откъсна с 68:54. След това стана ясно, че Веждата няма да се върне, а Слънцата дръпнаха с 81:65 преди последната част, печелейки третия период с 27:15. 

В последната част Езерняците се вдигнаха на щурм и стопиха пасива до 88:95, като имаха и топката, но Крис Пол пресече подаване на Марс Гасол. Денис Шрьодер пропусна при поднасяне малко след това, а на другия край Краудър вкара тройка и всичко бе ясно.  

Шестима играчи на Слънцата завършиха с между 11 и 18 точки, докато ЛеБрон Джеймс се отчете с 25 за Лейкърс, но това не бе достатъчно и сега Езерняците са в трудна позиция, особено ако Антъни Дейвис се окаже сериозно контузен. 

В същото време на Изток Атланта разби Ню Йорк със 113:96, за да поведе с 3-1 победи. Трей Йънг вкара 27 точки, Джон Колинс добави 22, а Данило Галинари се отчете с 21 за победителите, които се откъснаха в третата четвърт, спечелена с 35:22 и не погледнаха назад. 

Бруклин също поведе с 3-1 срещу Бостън след 141:126 в мач №4. Кевин Дюрант отбеляза 42 точки, Кайри Ървинг добави 39, а Джеймс Хардън се отчете с 23 и 18 асистенции за успеха. 40 от Джейсън Тейтъм не стигнаха за Селтикс. 

В същото време ЛА Клипърс срази Далас със 106:81 и изравни резултата в серията на 2-2, като и четирите мача бяха спечелени от гостите. Калифорнийци затегнаха защитата, а проблемите на Лука Дончич, който игра с болки във врата и рамото, постави Маверикс в тежка позиция и тексасци загубиха предимството си след първите два мача.