Сакраменто Кингс ще може да предложи поне един милион долара като годишна заплата на Александър Везенков, ако българският национал се споразумее за трансфер в тима от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, предава БТА.

"Кралете" придобиха правата на 26-годишния Везенков в сделка с Кливланд Кавалиърс през миналия месец и се очаква да отправят оферта към него. Българското крило има още две години от настоящия си контракт с гръцкия Олимпиакос, но изминалата кампания бе най-силната за него, като Везенков попадна в идеалния отбор на Евролигата, бе избран за най-прогресиращ играч и стана шампион на Гърция.

Добрите му изяви не останаха незабелязани отвъд Океана и вече стана ясно, че в близките дни ще има среща между ръководството на Сакраменто и Везенков в Лас Вегас.

Според журналиста Кийт Смит "кралете" ще могат да предложат последните 1 017 781 долара от необлагаемия мид-левъл ексепшън, който имат, на българина. Очаква се те да му предложат договор за 2+1 години, като той да расте прогресивно. Контрактът ще бъде за общо около 4,75 милиона долара, като в третата година той да достигне около 2 милиона долара. Близо 9,5 милиона от ексепшъна от 10,5 милиона Сакраменто даде на гарда Малик Монк, който през миналия сезон защитаваше цветовете на Лос Анджелис Лейкърс.

През лятото на 2021 година Везенков подписа тригодишен договор с Олимпиакос на обща стойност 2,7 милиона евро.

Снимка: БГНЕС