Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс не спести суперлативите си за младия Виктор Уембаняма, за когото всички отвъд Океана говорят напоследък. 

18-годишният французин е висок 222 см. и всички очакват да бъде избран под №1 от Драфта през 2023-а. Той притежава отлична стрелба отдалеч, като по-рано през седмицата вкара 37 точки, от които 7 тройки при загубата на своя клуб Метрополитан от Джи Лийг Игнайт в демонстративен двубой. 

ЛеБрон нарече Уембаняма „талант, който се ражда веднъж на поколение” и „същество от друг свят”, но младокът остава здраво стъпил на земята. 

„Разбира се, че е чест, когато такива велики играчи говорят за мен по този начин, но това не променя нищо. Страхотно е, но нищо повече, а и все още не съм постигнал нищо” заяви Уембаняма, който блесна и във втория мач в Щатите, като се отчете с 36 точки, 11 борби, 4 асистенции и 4 чадъра, а отборът му спечели. 

„Никога не съм виждал, а и не мисля, че някой е, толкова висок играч, който обаче се движи толкова леко и грациозно на паркета. Способността му да стреля със степ-бек, веднага след пас, но и да блокира съперниците е нещо, което го прави единствен на поколение” заяви Леброн.