Шампионът от редовния сезон в НБА Милуоки отпадна в първия кръг на плейофите. "Елените", водени от гръцката мегазвезда Янис Адетокунбо, паднаха в мач номер 5 - 126:128 след продължение от Маями. Така "Горещите" затвориха серията 4:1.

Както и в миналия мач и в този нещата изглежзаха повече от добре за Милуоки, който имаше аванс от 16 точки преди последната четвърт. Гостите обаче направиха страхотен обрат, а в последната секунда Джими Бътлър изравни, с което изпрати срещата в продължения. В допълнителните 5 мин Маями поведе, а в края Елените не успяха да стигнат до стрелба. 

Бътлър направи феноменален мач. Звездата на тима завърши с 42 точки, като вкара по над 38 в серията. За Милуоки Янис бе най-резултатен - 38 точки. Той добави и 20 борби. Крис Мидълтън вкара 33, но и това не помогна на "Елените". 

Следващият съперник на Горещите ще бъде Ню Йорк, който приключи серията срещу Кливланд също с 4-1 след 106:95 като гост. Джейлън Брънсън вкара 23 точки за Никс, който спечели първата си плейофна серия от 10 години насам. 

Шампионът от миналата година - "Голдън Стейт" вече води в серията. Стеф Къри и компания изоставаха 0:2, но вече имат аванс 3:2 срещу Сакрамент.

В мач номер 5 ГСУ спечели 123:116. Къри бе най-резултатен за победителите. Звездата наниза 31 точки.

В същото време Мемфис намали изоставането си  от Лейкърс. "Гризлитата" спечелиха петия мач между двата тима - 116:99. Лейкърс води с 3:2 победи в серията.