Сакраменто Кингс записа драматичен успех срещу Торонто в мач от редовния сезон на НБА. Кингс се наложиха със 135:130, след като имаха комфортен аванс от 20 точки в края на първото полувреме.

Александър Везенков отново не записа минути на паркета. Това е третият пореден случай, в който родният баскетболист гледа мача от пейката и общо шести от началото на сезон 2023/24 в НБА.

Героят на Кингс бе Домантас Сабонис. Тежкото крило се отчете с трипъл-дабъл, записвайки 24 точки, 15 борби и 11 асистенции на своята сметка. Ди'Арън Фокс също направи добро включване с 24 пункта, а Кийгън Мъри се отчете с 18. От пейката Малик Монк наниза 15 и направи зрелищна забивка.

За отбора на Раптърс добър мач направиха Скоти Барнс и Имануел Куикли, които записаха по 20 точки. Един от лидерите на тима - Паскал Сиакам, се отчете с 18, а от пейката добро включване направи германецът Денис Шрьодер, също с 18.

Това бе победа №21 за "кралете", които имат и 13 поражения. Към този момент те се намират на петото място в Западната конференция. Следващият мач на тима от столицата на Калифорния ще бъде на 8 януари срещу Ню Орлиънс Пеликанс.