С наближаването на затварянето на трансферния прозорец в НБА още 3 тима пожелаха родната звезда в лигата на извънземните Александър Везенков.

Дедлайнът е в четвъртък американско време, или има по-малко от 48 часа. Тимът на Везенков - “Сакраменто”, се очаква да сключи сделка, за да се подсили с доказан играч, който да помогне на големите звезди в тима Домантас Сабонис и Кийгън Мъри преди и по време на плейофите в лигата. “Кингс” са набелязали трима баскетболисти, които идеално да паснат на стила им на игра - Лаури Марканен от “Юта” и Алекс Карусо от тима на “Чикаго”, както и Дориан Фини Смит от “Бруклин”.

Отборът на Везенков е готов да размени няколко играчи, за да получи един от тримата гореспоменати. В т.нар. трейд тимът на българина предлага двама измежду Харисон Барнс, Кевън Хъртън или Давион Мичъл, както и няколко избора от драфта, пише "24 часа".

“Чикаго”, “Юта” и “Бруклин” обаче настояват към сделката да бъде добавен и Везенков. В САЩ усилено се говори, че във всеки един от тези отбори българинът ще получава доста по-голям шанс за игра.

Към момента обаче “Кингс” отказват да се разделят с най-полезния играч от Евролигата за миналата година.

Българинът пропусна 7-и пореден двубой за “Сакраменто” заради контузия в глезена, която получи в края на миналия месец. Спортист номер 1 у нас за 2023 г. изгледа от трибуните загубата 110:135 от “Кливланд”.

Въпреки това обаче Везенков е неотлъчно с тима. Дори тренира с отбора, воден от Майк Браун, а в същото време името му е в списъка с контузени играчи.