Сакраменто допусна нова загуба в НБА, след като падна от Финикс със 107:108 у дома и най-добрата позиция, на която може да завърши редовния сезон е 8-ата. 

Кралете регистрираха ново поражение след обрат в мач, в който водеха с 16 точки в средата на третата четвърт и загубиха за 5-и в 6 двубоя. Александър Везенков за съжаление не игра. 

Слънцата бяха водени от Кевин Дюрант с 28 точки, а Девин Букър и Брадли Бийл добавиха 21 и 20, като последният бе ключов и в защита. 

Юсуф Нуркич реализира един наказателен удар 8 секунди преди края, за да даде предимство на Финикс, но Кралете имаха още един шанс. Бийл обаче изби топката от ръцете на ДеАрън Фокс при последната ситуация. 

Фокс и домакините претендираха за нарушение, но такова не бе отсъдено, въпреки сериозните съмнения за това. Сакраменто е с баланс 45-36, а Финикс се подобри до 48-33 и все още има шанс за топ 6. 

В последния ден Слънцата гостуват на Минесота, който се бори за първата позиция на Запад, а конкурентът Ню Орлиънс (49-32) приема ЛА Лейкърс. Победа на Езерняците ще остави Сакраменто в най-добрия случай на 9-о място.