От Далас Маверикс са говорили със своята суперзвезда Лука Дончич относно непрекъснатото му оплакване срещу съдиите по време на финалите. 

Това е генерален навик на словенеца, но нещата се засилиха по време на финалите срещу Бостън, след като Дончич играе без да е напълно здрав и съперниците експлоатират това. 

Тази сутринт той бе дисквалифициран за 6 лични нарушения и остави отбора си за последните 4 минути, когато двубоят бе загубен и тексасци се оказаха с изоставане от 0-3 в серията. 4 от фаловете той получи в последната четвърт и треньорите в отбора явно са на мнение, че претенциите му настройват реферите срещу него, поради което са го помолили да спре с мрънкането и оплакванията си. 

„Просто не ни оставиха да играем достатъчно твърдо. 6 нарушения в мач от финалите в НБА и то след като на няколко пъти просто стоя с вдигнати ръце? Не искам да казвам нищо повече” ядосан бе Дончич. 

След като Лука излезе Далас вкара едва 9 точки за 4 минути при стрелба от игра 3 от 8. Самият той реализира 27 в двубоя, но при ниска ефективност – 11 от 27, като бе едва 1 от 7 от дистанция.