Досегашният помощник треньор на Юрген Клинсман Йоахим Льов пое националния отбор на Германия. Новината разпространиха всички европейски информационни агенции.

Клинсман доброволно се отказа от Бундестима, след като договорът му изтече в неделя. Въпреки че Германският футболен съюз настоя той да остане, специалистът предпочете да  се оттегли. Под негово ръководство тимът спечели бронзовите медали на Световното първенство, което завърши в неделя

Договорът на новия старши-треньор е за две години. "Ще продължа да работя по начина, по който досега работихме с Клинсман. Смятам, че това е начинът да запазим мястото си сред най-добрите на планетата", заяви 46-годишният Льов.

Юрген Клинсман се раздели с Бундестима на специална пресконференция, на която едва сдържаше сълзите си: "Много трудно взех решението да напусна. Благодаря на всички за прекрасните години, които бяхме заедно." Той сподели също така, че още не е решил какво ще прави занапред. 

Преди десетина дни се появи информация, че Клинсман е пристанал на националния тим на САЩ. В последствие обаче той отрече да е подписвал договорс янките.