Франция отново се провали, след като пак не успя да стигне до победата. В мача си срещу Южна Корея петлите стигнаха само до равенство 1-1.

В първия мач от групата Франция записа друго равенство ( 0-0 срещу Швейцария). Така французите нямат победа на световни финали вече в пет поредни мача, тъй като на миналото първенство си тръгнаха безславно след две загуби и равен. Сега обаче може да се признае известен напредък, тъй като поне вкараха гол, за разлика от шампионата в Корея и Япония.

Началото на мача обаче не предвещаваше Франция да има подобни проблеми. Още в 8-та минута Тиери Анри откри резултата, след като удар на Вилтор рикошира и попадна в краката му сам срещу вратаря.

След половин час игра Франция можеше да води вече с 2-0 и вероятно изходът на мача щеше да е различен. След центриране от корнер Виера засече мощно топката с глава, вратарят я изби около голлинията, но на повторението ясно се видя, че тя е пресякла линията поне с 20 сантиметра. Съдията обаче не видя ситуацията.

През второто полувреме французите имаха преимущество и Анри пропусна, останал сам срещу вратаря на Корея. Пропуските на Франция бяха наказани в 81 минута, когато футболистът на Манчестър Юнайтед - Парк Джи Сун ги вцепени с изравнителен гол.  Атака по крилото за Корея последва с центриране и Джин Чо с глава я свали на пътя на Сун, който от 2 метра я засече във вратата.

Треньорът на Франция Раймон Доменек, който упорито отказва да пуска в игра Давид Трезеге, даде нови основания за чудене на журналистите, като вкара стрелецът на Ювентус едва в 91 минута.

Така Франция ще трябва да гони задължителна победа в последния си мач от групата срещу Того. Петлите обаче ще трябва да се справят без наказаните за два картона Малуда и по-лошото - Зинедин Зидан.

Вижте положенията по минути