Южна Корея започна с успех защитата на 4-ото си място на световните финали. Тимът, воден от Дик Адвокаат, се справи с дебютанта Того с 2:1, но имаше доста проблеми, докато пречупи африканците. Както е известно, съставът от “черния континент” имаше много проблеми преди двубоя, като за известно време бе без треньор, но на пейката за мача напусналият Ото Пфистер зае мястото си.

Първото полувреме бе равностойно, без сериозни положения пред двете врати. Все пак в 31-ата минута малко изненадващо Того поведе. Нападателят Мохамед Кадер се измъкна между централните защитници на Южна Корея, получи топката отдясно и с прецизен диагонален удар откри резултата.

Корейците бяха доста притеснени и така и не успяха да стигнат до опасни положения. Те разчитаха предимно на удари отдалеч, които обаче и не успяхя за затруднят вратаря на Того.

След паузата обаче нещата се промениха. Южнокорейците излязоха амбицирани и започнаха да атакуват непрекъснато. Селекционерът на тима Дик Адвокаат пусна в игра Ан Джун Хван, който бе героят за състава на предишното в Световно първенство, и както се оказа по-късно, холандецът направи отличен ход с неговото включване.

В 53-ата минута бе ключовият момент в двубоя. Тогава капитанът на африканците Жан-Пол Абало спъна откъсващ се сам срещу вратаря съперник. Реферът Греъм Пол не се поколеба и веднага го наказа с жълт картон, който веднага се превърна в червен, тъй като защитникът бе санкциониран през първата част.

По-лошото за Того обаче предстоеше. От последвалия фаул Лий Чун Со прати топката в десния горен ъгъл на вратата и изравни. Това попадение вдъхнови тима, който натисна и логично стигна до нов гол. Резервата Хван доказа класата си, като от около 20 метра разстреля вратаря на съперника за 2:1. Той бе определен и за играч на мача.

Докрая корейците контролираха нещата на терена, а Того така и не успя да се съвземе от двата гола, които допусна. Все пак отборът от Африка остави хубави впечатления с играта, но все още му липсва класа. Въпреки победата си пък, корейците не убедиха с играта си, че ще успеят да прескочат групата. Този успех със сигурност ще им вдъхне самочувствие да се представят добре срещу фаворитите в групата Франция и Швейцария.