Испания победи с 1:0 Саудитска Арабия в последния си мач от група Н и завърши на първо място с актив от 9 точки. За иберийците това бе 10-и пореден мач без загуба на световни финали. Те имат 7 победи и 3 равни. Единственият отбор с по-добро постижение в момента е Бразилия. Световните шампиони имат 10 поредни победи.

Треньорът на Испания Луис Арагонес пусна в игра всичките си резерви. От 23-мата в отбора единствено третият вратар Хосе Рейна все още не е изиграл нито една минута. Нито един от останалите отбори не е използвал толкова много от играчите си.

Единственият гол в мача вкара защитникът Хуанито. Той се разписа в 36-ата минута, като засече с глава центриране от фаул на Рейес. Вратарят на Саудитска Арабия Заид спаси половин дузина голови положения. С пропуски се отчетоха Рейес, Хоакин, Албелда и Виля.

Саудитска Арабия напуска турнира само с 1 спечелена точка. Арабите нямат победа вече 10 поредни мача на световни финали. За последно те победиха Белгия през 1994 г.

На осминафинала испанците ще срещнат Швейцария, Южна Корея или Франция. Иберийците отпаднаха на миналото световно от корейците след изпълнение на дузпи. През 1998 г. Испания пък отпадна от Франция.

Вижте положенията в мача по минути