Жозе Моуриньо и Арсен Венгер не останаха очаровани от финала в Шампионската лига, който анализираха по телевизията, спечелен от Ливърпул с 2:0 срещу Тотнъм. 

Спорна дузпа в началото вкарана от Мохамед Салах даде предимство на Червените, които се успокоиха едва в края след гола на Дивок Ориги. 

„Ако не беше финал в Шампионската лига, не мисля, че щяхме да го определим като добър мач. Сега разбирасе емоциите бяха сериозни, но качеството бе ниско. В Тотнъм трябва да разочаровани, защото могат да играят много по-добре от това” заяви португалецът. 

„Халфовете на Ливърпул през цялото време играха в линия пред защитата и бяха далеч от нападателите. Не помя ситуация, в която подкрепиха атаката. Отборът действаше много прагматично през цялото време” изтъкна Моуриньо. 

„Две статични положения решиха двубоя. Мисля, че представянето на Ливърпул бе от средна класа, а на Тотнъм липсваше острота, като при тях бе голямо влиянието на психологическия аспект. Не мисля, че вярваха на 100%, че могат да спечелят” каза Венгер.