Брайтън постигна ценна и доста изненадваща победа с 3:0 у дома над Тотнъм в първа среща от осмия кръг в английската Висша лига.

Поражението на лондончани, което идва броени дни след сензационния разгром с 2:7 у дома срещу Байерн Мюнхен в Шампионската лига, постави под въпрос бъдещето на мениджъра Маурисио Почетино в клуба.

Още в третата минута вратарят на гостите Юго Лорис изпусна топката в наказателното поле при безобидна ситуация и кълбото попадна в Нийл Маупай, който даде аванс за Брайтън. Френският вратар се контузи тежко при тази ситуация и няколко минути след това беше заменен принудително от Пауло Касанига със съмнения за счупена ръка.

Арън Конали се разписа на два пъти в полза на "чайките", които вече имат актив от 9 точки в средата на класирането в шампионата. Конъли беше точен в 32-ата минута след асистенция на Люис Дънк, както и в 65-ата минута на двубоя след точен диагонален шут.

Тотнъм се намира на шеста позиция във Висшата лига с 11 спечелени точки. По-късно днес Ливърпул е домакин на Лестър Сити в един от най-интересните мачове от кръга, докато шампионът Манчестър Сити играе срещу Уулвърхямптън в неделя.