Полузащитникът на Тотнъм Деле Али е наел личен диетолог в стремежа да си върне формата и да се справи с проблемите, които има напоследък. 

Формата на играча рязко спадна през този сезон, като това до голяма степен се дължи на серията мускулни травми в задната част на бедрото, които го тормозят още от миналия сезон. 

След световното първенство през 2018-а 23-годишният футболист определено не е във форма, като пропусна доста мачове, получавайки 4 идентични контузии. През тази кампания той също се възстановяваше до скоро от травма и в резултат не попадна в националния тим на Англия за мачовете с Чехия и България. 

Деле Али обаче е твърдо решен да се върне на топниво и в резултат вече е на стриктна диета, която включва високо съдържание на протеини, обилно пиене на вода и ограничаване максимално на захарта. 

Освен това футболистът е започна да ходи и на курс по йога, който също смята, че ще му бъде от полза. Той е намалил максимално и рекламните си изяви отново в стремеж да подобри максимално състоянието си.