Тотнъм уволни своя мениджър Маурисио Почетино след игровата криза, която обзе тима от началото на настоящия сезон.

Така аржентинецът се разделя с лондончани след пет прекрасни години начело на клуба. 47-годишният специалист бе назначен на поста през 2014 година и през миналия сезон изведе тима до финала на Шампионската лига, но Спърс загуби мача от Ливърпул и не успя да вдигне историческия трофей.

Но отборът като цяло навлезе в лоша серия и в момента се намира на незавидното 14-о място в английската Висша лига, което е недопустимо за целите на "шпорите".

"Изключително ни бе трудно да направим тази промяна. Това не е решение, което бордът а директорите взе леко. Отне ни време, за да го решим. За съжаление вътрешните резултати в края на миналия сезон и началото на този бяха разочароващи", обяви босът на тима Даниел Леви, цитиран от "Би Би Си".

"Все пак обаче понякога бордът на директорите трябва да взима и трудни и тежки решения. Беше ни изключително тежко да стигнем до тук, тъй като с Маурисио и неговия щаб имахме незабравими моменти, като например финала в Шампионската лига през миналия сезон". 

Помощникът на Поч - Хесус Перес, както и останалата част от щаба му Мигел д'Агостино и Антони Хименес, също си тръгват с него.