Капитанът на Англия Хари Кейн е уверен, че ще бъде готов за Европейското първенство и е устремен към завръщане за Тотнъм в началото на идния месец.

Нападателят е извън игра от Нова година насам, когато разкъса адуктора си при загубата от Саутхемптън с 0:1, а след това бе принуден да легне под ножа. Кейн обаче върви отлично с възстановяването си и мениджърът на „шпорите“ Жозе Моуриньо разкри, че той може да е готов за последните „три, четири или пет“ мача от кампанията във Висшата лига.

В интервю за списание Evening Standard, Кейн сподели следното: „В главата ми определено съм на Евро 2020. Освен ако не стане нещо драстично между настоящия момент и първенството, аз ще бъда там. Все още не съм подновил тренировки с първия отбор, но работя усилено в залата, с всеки ден се подобрявам. Въпрос на още няколко седмици и ще мога отново да играя. Не искам да давам прогнози кога точно ще се завърна, но се надявам това да се случи между началото и средата на април“.

Тотнъм гостува на Борнемут на 18 април преди дербито на Северен Лондон с Арсенал идната неделя. Съставът приключва кампанията с гостувания на Нюкасъл и Кристъл Палас, като между двата мача е домакинството на Лестър. Кейн успя да се възстанови бързо от няколко контузии в последните сезони.

Докато настояваше, че няма да бъде избързвано с връщането му обратно в игра, Моуриньо каза миналата седмица, че Кейн е играч, който „не приема протоколи“. „Да видим какво ще стане с Хари. Той е страхотен професионалист и борец, и иска да се завърне възможно най-скоро. Какво значи „възможно най-скоро“? Нямам представа“. Евро 2020, което ще се проведе в 12 страни на територията на континента, стартира на 12 юни. /БГНЕС