Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Тотнъм Димитър Бербатов е уверен, че Хари Кейн може да върви по неговите стъпки, сменяйки “шпорите” с “червените дяволи”.

“Ако не чувствам, че израстваме като отбор, че се движим в правилната посока, то аз няма да остана на едно място просто така. Аз съм амбициозен играч”, написа 26-годишният Кейн в социалните мрежи преди няколко дни.

Така той направи сериозен намек за своята готовност да напусне Тотнъм, а Юнайтед е един от малкото клубове, които могат да си позволят покупката на капитана на Англия, особено в условията на икономическата криза, предизвикана от ситуацията с коронавируса.

Бербатов разбира как се чувства Кейн и го призовава да последва неговия пример. След като напусна Тотнъм през 2008 г., българинът завоюва две титли с Юнайтед.

“Виждам много прилики между ситуацията, в която бях аз и с това, което се случва с Кейн. На този етап от кариерата си ти започваш да се замисляш намираш ли се на правилния път. Ти се замисляш за трофеи. Между Тотнъм и Манчестър Юнайтед съществува силна връзка. Теди Шерингам игра за “шпорите”, а след това отиде на “Олд Трафорд”.

"Същото направих и аз, а сега може да го стори Кейн”, заяви Бербатов, цитиран от Daily Mail. Преговорите между двата клуба обаче винаги са вървели много трудно и последният играч, който президентът на “шпорите” Даниел Леви се съгласи да продаде на “червените дяволи” – това е именно Димитър Бербатов през 2008 г. /БГНЕС