Съществува вероятност "Тотнъм" да излезе тази сряда не срещу "Астън Вила", а срещу "Фулъм". 

Такава версия лансира днес The Athletic. Поводът за нея е големият брой заразени футболисти на бирмингамци, заради които "Астън Вила" игра с втория си отбор срещу "Ливърпул" в петъчния двубой за ФА Къп. 

Все още за момента няма никаква официална информация дали това ще отрази на провеждането на срещата с "Тотнъм", но според The Athletic от Висшата лига смятат да дадат на "Астън Вила" малко повече време, за да може в клуба да се справят със ситуацията. 

Вместо това в сряда може да се проведе двубоят между "Тотнъм" и "Фулъм", който трябваше да се състои на 30 декември, но беше отложен заради играчи на "котиджърс", които бяха дали положителни резултати на тестовете. 

Снощи мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо заяви, че се готви за мач с "Астън Вила", тъй като до момента никой не му е съобщил, че този двубой няма да се проведе в сряда. 

"Никой не ми е казал, че няма да играем този мач, така че започваме да се готвим за него. Същото ще бъде и във вторник, освен ако някой не ни каже нещо друго", заяви Специалния, цитиран от "Монитор". 

Целият първи отбор на "Астън Вила" на практика е поставен под карантина до петък, след като в клуба отчетоха 14 положителни резултати на последните тестове. 

The Athletic добавя, че от "Фулъм" не са съгласни на готвената промяна, защото в събота футболистите трябваше да играят продължения в двубоя им от ФА Къп, а в петък пък трябва да приемат "Челси". Все още е възможно обаче това лондонско дерби да бъде отложено и за събота.