Феновете на Тотнъм последваха привържениците на Манчестър Юнайтед и поискаха промени на най-високо ниво. Те също представиха план с искания и отчетоха като един от проблемите игнорирането на мнението на феновете.

От тръста на привържениците на Тотнъм, който представя над 22 000 души, разкриха, че са отказали среща с президента на "шпорите" Даниел Леви, тъй като искат разговор със собствениците на клуба. 

"От шестте клуба, които се опитаха да се отделят и да създатат Европейска Суперлига, ръководството на Тотнъм все още не е признало размера на грешката си и не се е извинило на феновете си. Това бе тежък удар по репутацията на клуба, а може да има и допълнителни последствия от опита за отделяне. Изпълнителният съвет, които взе това решение, трябва да понесе отговорност. Това е причината, след консултации с нашите членове, да призовем за му оставка", се казва в изявление на тръста.

"Ние продължаваме да работим, за да осигурим, че интересите на феновете се взимат под внимание, но няма комуникация с ръководството на клуба. Искаме среща със собствениците на клуба. За да сме ясни, ще уточним основните точки, по които ще говорим на подобна среща. Вярваме, че инцидентът със Суперлигата демонстрира, че Изпълнителният съвет е загубил яснота относно фундаменталния факт, че Тотнъм Хотспър на първо място е футболен клуб. Ясно е, че единственият начин да подсигурим, че футболът е в основата на всичко, е да включим феновете в структурата на клуба по отношение взимането на решения."

"Това е причината да работим с правителството за промени на начина, по който се управлява футбола и да осигурим значим глас на привържениците на ниво ръководството. Действията на няколко собственици застрашиха основите на играта. Ако бъдат оставени без контрол, те ще разрушат спорта и бизнеса. Затова имаме нужда феновете да имат глас до останалите в ръководството на всеки клуб, защото са те ще поставят интереса на клуба си и играта на първо място", се допълва в съобщението.