Тотнъм прекрати договора на Серж Орие по взаимно съгласие. Договорът на десния бек трябваше да изтече в края на сезона, въпреки че Орие уведомил клуба за намерението си да напусне в края на миналата кампания.

Въпреки това, без оферта на масата по време на този трансферен прозорец и предвид факта, че играчът няма бъдеще в клуба, и двете страни решиха да поемат по различни пътища. Това слага край на четиригодишния му престой с „шпорите“, като бранителят ще стане свободен агент и ще има възможност да се присъедини към друг клуб след края на трансферния прозорец.

„Наистина се насладих на времето си в Тотнъм и бих искал да благодаря на клуба и феновете, но смятам, че сега е правилно за мен да се насоча към ново предизвикателство“, каза Орие. По-рано през прозореца, Орие бе спряган за Барселона като част от преговорите за десния бек Емерсон Роял, но вместо това бразилецът премина в северен Лондон за сумата от 25.73 млн. паунда. Според Sky Sports, към Орие имало интерес от Уотфорд, Бетис, Спартак Москва и Дженоа, но той искал да играе на по-високо ниво.

Джафет Танганга стартира сезона в Премиършип на позицията десен бек, като Тотнъм освободи няколко играчи като част от освежаването на състава. Муса Сисоко премина в Уотфорд миналата седмица и последва напусканията на Дани Роуз, Ерик Ламела и Тоби Алдервейрелд. /БГНЕС