Тотнъм стигна до безценен домакински успех срещу Бърнли с минималното 1:0 в мач от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига.

„Шпорите“ започнаха по-уверено и засипаха с атаки борещия се за своето оцеляване тим на гостите, който действаше организирано в отбрана. Хари Кейн се отчете с няколко пропуска, преди дълбоко в добавеното време на първата част да реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Ашли Барнс в наказателното поле на „виненочервените“.

Бърнли имаше своя шанс до почивката чрез Максуел Корне, чийто изстрел обаче бе париран от Юго Лорис. След паузата гостите опитаха няколко центрирания по посока вратата на лондончани, а Барнс замалко не изненада Лорис при едно положение.

От другата страна, Хюн Мин Сон, който се бори с Мохамед Салах за голмайстория приз в Лигата през настоящия сезон, на два пъти бе разколебан от добрите изяви на Ник Поуп.

В крайна сметка, Тотнъм удържа крехкия си аванс и измести градския съперник Арсенал, макар и временно, от четвъртото място с 68 точки, с две повече от „артилеристите“, които утре вечер гостуват на Нюкасъл. Бърнли продължава битката за оцеляване, като попадна в зоната на изпадащите с 34 точки, с равен брой с Лийдс, който приема Брайтън. Евертън има мач в резерв и два пункта по-малко в сравнение с „виненочервените“.

В последния си мач от сезона Тотнъм гостува на Норич, докато Бърнли първо гостува на Астън Вила, а след това е домакин на Нюкасъл.